Vegetariërs eten per definitie geen producten van gedode dieren, zoals vlees, vis, gelatine (van schil of botten) en kaas (met kalfsstremsel). Veel vegetariërs besteden echter minder aandacht aan vegetarische instincten zoals gelatine en kaas. Mensen die vis eten zonder vlees te eten, worden soms pescatarians of flexitariërs genoemd. Pluimveeeters noemen zichzelf soms vegetariërs, maar de juiste term daarvoor is pluimvee. Mensen die geen vlees, vis, dierlijke producten (zuivelproducten, eieren, honing, enz.) eten of geen dierlijke producten gebruiken (leer, wol, enz.) zijn “veganistisch”.

“Vegetarisch” betekent meestal “Lactobo-vegetarisch”. Dit betekent dat deze persoon zuivelproducten en eieren eet, geen vlees en vis. De minderheid is een lacto-vegetarisch (met melk, zonder eieren) of een ei-vegetarisch (zonder melk, met eieren).

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.